Homepage | Forum | Nieuws | Workshops | Contact

Videogame motiveert SCA salesteam tot betere prestaties


’How Brands Grow’ is de ambitieuze titel van SCA’s eerste eigen videogame, een productie van Gamestad in samenwerking met de afdeling Shopper Insights van SCA. De Agario stijl game is afgelopen maand gelanceerd onder de 100 Europese salesmedewerkers van het Zweedse bedrijf in persoonlijke verzorgingsmiddelen. En niet zonder succes.

Doel van de game is om het gedrag van de salesmedewerkers te sturen op nieuwe klanten werven i.p.v. (te) veel actief te zijn met klantloyaliteit. Net als marketing wetenschapper Byron Sharp onderschrijft SCA de theorie dat uit nieuwe klanten meer groei te halen is dan uit bestaande klanten.

’How Brands Grow’ wordt vanaf dag één fanatiek gespeeld waarbij spelers naast individueel ook voor hun land kunnen scoren. Shopper Insights manager Stan van den Broek van SCA is blij met de opzet van de game; "Onze medewerkers worden op een speelse wijze bewust van de kracht van nieuwe klanten werven". "En wanneer hun ’game over’ is dan worden ze met een shout out nog eens fijntjes gewezen op de marketingwetten van Byron Sharp. ’How Brands Grow’ is gemaakt voor de afdeling Shopper Insights echter iedereen mag de videogame van SCA spelen. Game on en mocht How Brands Grow u bevallen, met alle plezier maakt Gamestad ook uw eigen videogame. Ook bij ons zijn nieuwe klanten van harte welkom ;-).

Andere gamenieuws:

 

Homepage
Forum
Nieuws
Workshops
Contact

Copyright © 2015 - 2017 Gamestad® is een geregistreerd merk van Gamestad B.V.

Gamestad B.V.
Cronjéstraat 8
6814 AH Arnhem